Conferinţe Medicale - Asociația Little People

Conferinţe Medicale

Asociaţia Little People a fost reprezentată în forumurile internaţionale de specialitate, dar a şi găzduit conferinţe internaţionale din domeniul oncopediatric

9th PanCare Meeting (Pan-European Network for Care of Survivors after Childhood and Adolescent Cancer)

Cea de-a IX-a întâlnire a reţelei europene PanCare (Reţeaua Pan-Europeană de Îngrijire a Supravieţuitorilor de Cancer pentru Copii şi Adolescenţi

Bucureşti, 10-13 mai 2012

În premieră pentru România, Asociaţia Little People a găzduit cea de-a IX-a întâlnire a reţelei europene PanCare (Reţeaua Pan-Europeană de Îngrijire a Supravieţuitorilor de Cancer pentru Copii şi Adolescenţi) în Bucureşti, în perioada 10-13 mai 2012. Acest eveniment prestigios s-a bucurat de prezenţa specialiştilor din domeniul onco-pediatric, veniţi de pe tot continentul şi a găzduit dezbateri pe diverse teme menite să asigure pe termen lung soluţii optime de îngrijire pentru tinerii pacienţi care au finalizat tratamentul oncologic.

Evenimentul a constituit o premieră absolută pentru ţara noastră şi a reprezentat o oportunitate majoră pentru a ridica standardele existente de îngrijire ale pacienţilor la ora actuală în România, întrucât a întrunit unii dintre cei mai mari specialişti din domeniu, instruiţi şi familiarizaţi cu tehnici moderne folosite în centre de renume la nivel european. PanCare reprezintă o reţea multidisciplinară de oncologi pediatri, epidemiologi, supravieţuitori, asistente medicale, neuro-psihologi precum şi experţi în oncologie. Reţeaua numără peste 1000 de membri din 24 de ţări europene a căror scop este de a reduce frecvenţa, severitatea şi impactul efectelor secundare şi a efectelor pe termen lung provocate de tratamentul oncologic în rândul copiilor şi adolescenţilor. Pentru informaţii suplimentare puteţi consulta website-ul PanCare – www.pancare.eu.

Prezenţa Asociaţiei Little People în cadrul acestei reţele constituie un pas important în procesul de standardizare a condiţiilor de tratament pentru pacienţii din ţara noastră şi asigură accesul românesc la o bază de date comună la nivel European.

PanCare

Invitation_and_agenda_for_PanCare_and_SROHP_meetings_in_Bucharest_May_10_13_2012.pdf
Conferinta_PanCare_SROHP_2012.pdf
PanCare_Meeting.pdf

The 24th Romanian National Conference of Paediatric Haematology and Oncology

Cea de-a XXIV-a Întâlnire Anuală a Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP)

În agenda PanCare a fost inserat şi un alt eveniment prestigios al comunităţii de medici oncopediatri din ţară în cadrul căruia s-a discutat despre nevoile pacienţilor şi provocările cu care se confruntă specialiştii din fiecare centru în parte. Printre subiectele principale au fost limfomul Hodgkins şi rolul radioterapiei în tratarea lui, dar şi succesele şi limitele în tratamentul osteosarcomului la copil. În cadrul acestei întâlniri, Asociaţia Little People a prezentat rezultatele studiului efectuat în cadrul programului “Nu Mi-e frică!” şi a evidenţiat îmbunătăţirile pe care acest program le adduce în ceea ce priveşte adaptabilitatea pacienţilor la mediul spitalicesc.

SROHP_Agenda.pdf
SROHP_Abstract_booklet.pdf (Cannot load file – too big)

The 25th Romanian National Conference of Paediatric Haematology and Oncology

A 25-a Conferinţă Naţională a Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP)

11-13 aprilie 2013

În 2013 Asociaţia Little People România a continuat parteneriatul cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP) şi Clinica de Pediatrie II din Cluj-Napoca, prin co-organizarea a două evenimente majore în domeniul oncologiei pediatrice, în urma rezultatelor foarte bune obţinute în cadrul parteneriatului din în 2012.

Cea de-a 25-a Conferinţă Naţională a Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP) a avut loc în Braşov între 11-13 aprilie 2013 şi a tratat teme majore în domeniu precum anemiile congenitale, retinoblastomul, leucemia acută mieloblastică şi alte subiecte urgente. În cadru lucrărilor s-au discutat şi chestiuni legate de stabilirea unei strategii naţionale coerente în domeniu, modalităţi de soluţionare a crizei de medicamente de pe piaţă precum şi strategia anuală a societăţii pe plan naţional şi internaţional.

SROHP Brasov

SROHP_Brasov_2013.pdf

The 8th Regional Central-Eastern/South-Eastern European Pediatric Oncohematology Meeting / The 16th Romanian-Hungarian Pediatric Oncology Meeting / The 4th Pediatric CELG Meeting

Cea De-a VIII-a Întâlnire Regională de Oncologie şi Hematologie Pediatrică pentru Europa Centrală şi de Est / Europa de Sud şi Est, Cea De-a XVI-a Întalnire Româno-Maghiară de Oncologie Pediatrică şi Cea De-a IV-a Întâlnire CELG (Grup de Leucemie pentru Europa Centrală şi de Est)

Evenimentul a avut loc între 10 – 12 octombrie în Cluj-Napoca şi a reunit peste 100 de specialişti din 10 ţări est-europene. Scopul evenimentului a fost de a promova implementarea principiilor şi metodelor moderne de diagnostic şi îngrijire a cancerului la copii în ţările din estul Europei şi de a sprijini cooperarea multicentrică internaţională. Organizatorii evenimentului au fost Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP), Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Asociaţia Beatrix Buhrer pentru Sprijinul Copiilor Bolnavi de Cancer şi Asociaţia Little People.

Cluj Conference 2013

Program_of_the_Conference.pdf