Pacienţi - Asociația Little People

Pacienţi

Ce poate fi mai frumos decât să auzi din partea tinerilor supravieţuitori poveşti pline de succes şi de inspiraţie? Mai jos veţi afla impresiile Temerarilor – membrii comunității adolescenților români supraviețuitori de cancer – despre evenimentele anuale pe care Little People le organizează pentru ei şi ce înseamnă această mare familie în viaţa lor.

Tabăra de vară organizată de Little People pentru tinerii supravieţuitori de cancer reuşeşte de fiecare dată să fie o experienţă unică. Spre deosebire de anii anteriori, la această ediţie s-a pus accent pe dezvoltarea personală și astfel, în fiecare zi, pe toată durata evenimentului au avut loc workshop-uri menite atât să-i înveţe ceva nou pe tinerii temerari, cât și să-i ajute să se cunoască mai bine. În funcţie de pasiunile fiecăruia, toți participanţii au putut să înveţe lucruri noi și să descopere ramuri interesante ale hobby-urilor avute, de la fotografie și film până la design și modă. Din tabără nu au lipsit nici petrecerile, distracţia sau voia bună, în fiecare seară organizându-se concursuri şi competiţii pe echipe. Nu pot decât să mă bucur ca am avut posibilitatea încă o dată să fiu alături de toţi aceşti oameni minunaţi, sa laud ceea ce au realizat și să sper că pe viitor cât mai mulţi copii și adolescenti să ia parte la astfel de evenimente.

Răzvan (Supravieţuitor)

Despre Asociaţia Little People şi Clubul Temerarii am aflat din spital, unde ei desfăşurau diverse activităţi pentru copiii bolnavi de cancer, iar după terminarea tratamentului m-am decis să mă alătur lor. Activitatea desfăşurată de către voluntarii asociaţiei în spitale mi se pare un lucru extraordinar de necesar în creşterea moralului copiilor şi părinţilor internaţi, în familiarizarea acestora cu procedurile medicale, în sporirea încrederii în ei înşişi, dar şi în pregătirea pentru reintegrarea lor în societate. Tot ceea ce fac ei este ca o minune pentru copii, deoarece îi ajută pe aceştia să uite de boală şi să simtă din nou bucuria copilăriei. Noi, Temerarii, ştim cât este de greu să fii departe de prieteni şi de colegi o lungă perioadă de timp şi cât de greu este să revii la viaţa de zi cu zi. De aceea, vrem să venim în ajutorul celor care se află într-o astfel de situaţie. Vreau să spun că, odată intrat în clubul Temerarilor, am simţit o energie pozitivă pe care niciodată nu o mai simţisem.

Eduard (Supravieţuitor)

Când te întâlneşti cu persoanele care te înţeleg cel mai bine, care au trăit ceea ce ai trăit şi tu şi care au suferit la fel ca tine, poţi să zici că te întâlneşti cu cei mai buni prieteni. La fel simt şi eu când mă întâlnesc cu voi, Temerarii. Alături de voi mă simt cel mai puţin diferit, şi mă simt cel mai natural. Nu trebuie să mă prefac pentru ceea ce nu aş fi fost niciodată şi nu trebuie să încerc să fiu ceea ce nu aş putea să fiu vreodată. Alături de voi sunt pur şi simplu EU, un tânăr care a învins cancerul la fel ca oricare dintre voi şi sunt mândru de asta. Dacă cineva se uită la fotografiile din Tabăra Temerarii, ar trebui să spună că acea tabără poate fi numită şi „Tabăra prieteniilor adevărate” sau „Tabăra fericirii” pentru că nu peste tot vezi atât de multe persoane fericite la un loc, mai ales atâţia tineri care au învins cancerul.Mulţumesc tuturor organizatorilor pentru aceste întâlniri şi mă rog lui Dumnezeu să le dea putere să încurajeze fiecare copil care are nevoie de susţinere, atât morală cât şi materială şi trece încă prin greutăţile provocate de aceste boală.Prin acest mesaj vreau să transmit acestor copii şi încurajarea mea personală: Aşa cum eu şi cei câteva sute de supravieţuitori din întreaga ţară am reuşit să învingem, aşa o puteţi face şi voi, mesajul „Poţi şi tu!” este unul adevărat, am putut eu, au putut şi restul prietenilor mei, deci vă aşteptăm în clubul nostru.Mesajul e simplu. Cancerul poate fi învins. Dovada sunt Temerarii!!!”

Beni (Supravieţuitor)

Pentru mine a fost a 4-a tabără şi de la an la an, pare că devine din ce în ce mai special acest eveniment. Sigur, anul acesta a fost în Deltă, o locaţie superbă, dar stăteam şi mă gândeam că până la urmă, grandoarea evenimentului a fost dată de noi, TEMERARII, pentru că noi facem ca orice tabără să fie superbă, prin speranţa de care am dat şi dăm dovadă, curajul nostru, unitatea şi legăturile care s-au creat între noi. Personal, de fiecare dată când mă întâlnesc cu fraţii mei (aşa le spun celor mai apropiaţi dintre Temerari), mă încarc cu foarte multă energie pozitivă şi speranţă pentru că ştiu că ne leagă acel ceva special care este prezent în noi toţi. Şi acum, în tabără, chiar dacă nu am apucat să cunosc mulţi dintre “boboci” (noii Temerari), vreau să le transmit că totuşi m-am bucurat din suflet să văd cum tabăra este “asaltată” de noi învingători şi că prin curajul lor au îndemnat şi îndeamnă pe cei aflaţi acum la greu să ţină steagul sus. Vă mulţumesc tuturor pentru fiecare părticică de curaj şi speranţă pe care o arătaţi!Mulţumiri infinite vreau să aduc şi întregii echipe Little People (de la Katie şi Shajjad până la cel mai nou voluntar) pentru felul în care au grijă de noi, cum acordă atenţie deosebită fiecărui Temerar în parte şi cum se gândesc să ne asigure toate aceste momente laolaltă, unde avem prilejul să învăţăm unii de la alţii, să ne încurajăm şi să facem front comun împotriva cancerului.Ce îmi doresc pe viitor este ca numărul participanţilor să fie de ordinul miilor.

Florin (Supravieţuitor)

De 6 ani, sunt cele mai frumoase zile din vara mea, sunt cele mai distractive zile alături de cei mai minunaţi oameni care i-am cunoscut de-a lungul vieţii şi pentru asta vreau să mulţumesc Asociaţiei Little People şi tuturor voluntarilor, că faceţi posibile aceste întâlniri. Pot să spun cu tărie că TEMERARII sunt cei mai amuzanţi, primitori, înţelegători, minunaţi şi deosebiţi oameni. O mare familie din care mă bucur enorm că fac parte.

Valentina (Supravieţuitor)

În urmă cu patru ani am păşit timidă într-o tabără care mi-a schimbat viaţa. Am cunoscut oameni care mi-au influenţat într-un mod pozitiv viaţa, oameni care m-au învăţat să râd din nou la capacitatea mea normală, oameni care nu au râs de mine pe la spate, oameni care m-au acceptat aşa cum sunt. Cu fiecare an care a trecut, sunt mai bogată în prieteni, dintr-un om care avea doar 5 prieteni, acum am o grămadă, agenda telefonului este plină de oameni dornici mereu să mă asculte, şi să râdă cu mine sau să mă încurajeze chiar şi atunci când greşesc. Ştiu că nu sunt perfectă, dar voi mă ajutaţi să încerc să încerc să fiu. Mulţumim Little People, mulţumim tuturor sponsorilor, mulţumim tuturor voluntarilor. Vă mulţumesc din toată inima mea de temerar şi vouă temerarilor.

Nicoleta (Supravieţuitor)

Este al treilea an în care retrăiesc aceleaşi senzaţii: entuziasm şi bucurie că reîntâlnesc Temerarii şi un sentiment nedefinit, confuz, dulce-amar de fiecare dată când îmi iau rămas-bun de la ei. Să fii Temerar este o mândrie! Este extraordinar modul în care atât de mulţi tineri care au trecut prin acelaşi lucru, se pot întâlni şi pot sărbători viaţa, este extraordinar modul în care Asociaţia Little People poate crea magie. Pentru că asta face de fiecare dată, cu fiecare tabără şi cu fiecare Gală, creează magie şi ne face şi pe noi să credem că într-o lume în care nimeni nu mai are timp pentru nimeni, în care suntem asaltaţi de tot felul de lucruri neplăcute şi copleşitoare mai poate există speranţă, bucurie, frenezie, zâmbete care se înălţa până la nori, ne face să credem că suntem invincibili, speciali, ne face să găsim un alt tărâm, un Neverland al nostru, unde totul este posibil şi prieteniile adevărate există şi rezistă. Pentru mine întâlnirile cu Temerarii sunt magice şi ştiu că aşa vor fi întotdeauna pentru un motiv simplu şi destul de evident: oamenii care fac acest lucru posibil sunt magici.

Georgiana (Supravieţuitor)

De 3 ani consecutiv sunt prezent în această tabără MINUNATĂ! Da, am scris minunat cu litere mari pentru că altfel nu îmi pot arăta bucuria! Minunată din cauza locurilor deosebite unde se organizează, minunată din cauza staff-ului care chiar şi în cap stă, dacă este nevoie, doar că nouă să ne fie bine. Minunată din cauza voastră TEMERAII! Este din nou un cuvânt care iese în evidenţă, pentru că voi sunteţi inima aceste minuni! Doar aud cuvântul temerar şi imediat îmi vin în minte tabăra, gala, braţările galbene, Leul Curajos… Este o onoare că fac parte din acest grup!! Am cunoscut foarte mulţi oameni cu care am făcut o prietenie de o viaţă! Mulţumim Asociaţiei Little People pentru eforturile depuse. Prin acest fapt se evidențiază că sunt mulţi oameni cu suflet mare! Love you guys!