Camere de joacă renovate - Asociația Little People

Camere de joacă renovate

2014 aduce vești bune! Cea mai nouă cameră de joacă și terapie renovată și dotată de Little People a fost inaugurată pe 15 ianuarie 2014 la Cluj-Napoca, în cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”. Ceea ce o deosebeşte de alte proiecte asemănătoare este modul în care spaţiul a fost împărţit și gândit. Pentru prima dată în România, adolescenţii au acum un spațiu numai al lor în care se pot relaxa, pot citi şi se pot uita la filme împreună. Cei mici au un spaţiu plin cu jucării şi mobilier în miniatură, iar cei mai mari pot participa alături de voluntari la activităţile zilnice.

Deoarece nici o secție nouă de spital nu este completă fără un spațiu de joacă special amenajat, Asociația Little People România a dotat și utilat camera de joacă și terapie din cadrul noii secții de oncopediatrie a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” Bucureşti în iunie 2013, reuşind astfel să le facă un cadou minunat copiilor internaţi aici. Pe lângă mobilierul şi aparatura modernă, camera de joacă le oferă copiilor o mulţime de jocuri interesante şi materiale creative.

Urmând seria de lucrări de renovare a asociației „Salvaţi-vă îngerii!” condusă de Liana Stanciu în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” București, Asociaţia Little People a dotat sala de aşteptare, holul, sala de arhivări, cabinetul şefului de secţie, camera asistentelor şi camera de joacă pentru copii.

Prima cameră de joacă și terapie pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer creată de Asociaţia Little People România, a fost inaugurată la sfârșitul anului 2010, în cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi. Un asemenea spaţiu destinat special micuților pacienți nu exista în incinta spitalului, de aceea au fost necesare o serie de lucrări capitale pentru a crea camera de joacă. După terminarea lucrărilor de construcţie și amenajare, Asociaţia Little People a dotat camera cu cele mai moderne jocuri, mobilier de calitate şi o mulţime de materiale creative, toate pentru plăcerea și bucuria pacienților.