Campanii - Asociația Little People

Campanii

bandana_day_friends

ZILELE BANDANEI 4-15 FEBRUARIE 2014!

În perioada 4-15 februarie Asociaţia Little People a lansat campania de conștientizare ,,Zilele Bandanei”, care marchează la fel ca în fiecare an, 2 zile importante în calendarul mondial și anume Ziua Mondială de Luptă Împotriva cancerului (4 februarie) și Ziua Internațională de Luptă împotriva Cancerului la Copil (15 februarie). Pe toată perioada campaniei, Asociația Little People organizează o serie de acțiuni și evenimente la nivel național cu scopul de a invita publicul larg să își exprime solidaritatea, prin purtarea unei bandane.

“Dorim ca împreună să acordăm o altă semnificaţie bandanei – sau eșarfei, baticului sau oricărui alt accesoriu purtat în mod tradiţional pe durata tratamentului – în onoarea celor care se luptă cu boala în ţară și în lume! Semnificaţia eșarfei purtată de pacienţi atunci când trec prin tratamentul oncologic şi îşi pierd părul, poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarităţii. Astfel, iniţiativa este un îndemn la acţiune: port bandana, pentru că îmi pasă. Îi invităm pe toţi cei care vor să susţină lupta proprie, a unui apropiat sau a miilor de bolnavi din România să poarte o bandană de Zilele Bandanei, demonstrând astfel ca bandana înseamnă luptă și nu un stigmat”, a declarat Katie Rizvi, vice-preşedinte al Asociaţiei Little People.

În schimbul unei donații simbolice, de 10 lei, pot fi comandate bandane personalizate pe pagina de Facebook Asociația Little People România sau la info@thelittle-people.org. Bandanele vor putea fi găsite și la standurile pregătite de voluntarii Little People, pe data de 4 februarie, între 10:00-21:00 în Polus, Cluj-Napoca, 7 și 8 februarie, între 10:00- 22:00, Carrefour Băneasa, București, 8 februarie, între 09:00- 20:00 la Palas, Iași, 9 februarie, între orele 10:00-21:00, la Hipermarketul Cora Cluj, 14 și 15 februarie, între 10:00-22:00, la Cora Lujerului în București și 15 februarie, între 10:00-21:00 la Iulius Mall, Cluj-Napoca.

Totodată, cei care doresc să fie solidari cauzei, pot trimite fotografii purtând propriile bandane, la adresa de e-mail info@thelittle-people.org sau pot posta direct pe pagina de Facebook a Asociaţiei. Așteptăm fotografii din toate colţurile lumii. În 4-15 februarie, accesoriul de bază este bandana! Indiferent cum va fi purtată, pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: nu e rușinos să porţi bandana, suntem alături de tine!

Campania Donează Cuvinte (2013)

Pe 15 februarie cuvântul SPERANŢĂ a fost mai puternic ca niciodată! Împreună am oferit cuvintelor o altă semnificație. Campania ,,Donează cuvinte” s-a desfășurat în perioada 4-15 februarie 2013 marcând 2 zile importante: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului și Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului la Copil. Asociația Little People în toată această perioadă s-a adresat publicului larg, solicitându-le solidaritatea prin transmiterea unui mesaj de încurajare pe pagina de Facebook a asociației. Împreună am aflat că să donezi cuvinte nu costă nimic!

Rezultatele au fost uimitoare, mesajul tinerilor supraviețuitori fiind promovat în cadrul a 14 interviuri TV, 4 interviuri la radio, 500.000 de cititori online, 55 de școli implicate, 3 grădinițe, 40 de companii, 4 centre comerciale, peste 4500 de oameni care au trimis poze și materiale video și peste 380.000 de oameni care ne-au urmărit campania zilnic. Experiența campaniilor de conștientizare și relația cu presa scrisă și mediul online au arătat faptul că societatea răspunde și susține lupta împotriva cancerului la copil fără expunerea imaginii copiilor bolnavi și exploatarea suferinței acestora.

Wear Yellow Day 2013

Pentru al doilea an consecutiv, pe data de 2 octombrie, Asociaţia Little People a invitat publicul larg să poarte galben în onoarea tuturor celor care au învins cancerul şi să sărbătorească şi în România, Ziua Internaţională a Supravieţuirii. Am vrea ca de la an la an această invitaţie să devină o tradiţie şi mai ales o sursă de inspiraţie pentru toţi cei care au nevoie de susţinere şi curaj şi care acum se află sub tratament.

Adiţional acestor activităţi, pe 2 octombrie 2013 au fost pregătite evenimente care să ne aducă mai aproape de publicul larg şi să faciliteze informarea acestuia privind activităţile asociaţiei în lupta împotriva cancerului la copil. În Cluj am avut standuri cu brăţări galbene în Iulius Mall şi Polus Center, în Bucureşti am avut standuri de prezentare în diferite companii care cunosc specificul asociaţiei şi care doresc să îşi arate solidaritatea, în Iaşi, în Palas, la ora 18:30, am pregătit un flashmob prin care am dorit să surprindem publicul cu o invitaţie inedită de a a fi aproape şi de a sprijini acţiunile în onoarea supravieţuitorilor, iar în Timişoara la ora 20.00, în localul ZAI (situat în Piaţa Unirii) am organizat un concert caritabil, susţinut de trupa Blazaj. Intrarea a fost gratuită, doar pe bază de „culoarea galben”.

Campania națională de comunicare și conștientizare publică “Eu știu cine sunt! Cancerul nu mă definește!”
4-15 februarie 2012

Cu ocazia zilei de 15 februarie, la nivel internațional au fost sărbătoriți copiii și adolescenții care luptă impotriva cancerului. Deviza comună, o lume fără cancer! În această perioadă, Asociația Little People a pregătit o serie de evenimente la nivel național.

• Campanii de consțientizare și strângere de fonduri ,,Poti Și Tu!” derulate în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Suceava, cunoscute de publicul larg prin intermediul brățărilor galbene cu inscripția ,,Temerarii știu că se poate – Poți Și Tu!” (www.potisitu.ro)

• Lansarea unei campanii de comunicare ,,Eu știu cine sunt. Cancerul nu mă definește!”. Imaginile campaniei au ajuns până și în atenția Parlamentului European prin intermediul unei expoziții, cu sprijinul europarlamentarului Petru Luhan.

Campania de comunicare a asociației a fost preluată de către 37 de articole online și popularizată în apariții media și radio.

Wear Yellow Day – Campanie publică națională de conștientizare dedicată supraviețuirii
2 octombrie 2012

La începutul lunii octombrie 2012, Asociația Little People a dorit să celebreze supraviețuirea și
supraviețuitorii cancerului la copil prin îndemnarea publicului larg să își arate suportul și
respectul pentru acești tineri purtând culoarea galben. Au fost create postere ale campaniei, care
au fost popularizate prin intermediul paginii Facebook a asociației precum și prin communicate
de presă trimise bazei de date media naționale.

Mesajul campaniei a captat interesului publicului general și astfel mesajul a fost popularizat în
cadrul a 14 interviuri TV, 4 interviuri radio, 28 de articole online scrise de către 10 bloggeri,
urmărit de 500.000 de cititori online. Campania a beneficiat de implicarea a 55 de școli, 3
grădinițe, 40 de companii, 4 centre comerciale. 4536 de oameni din 31 de țări și-au arătat
sprijinul și peste 380.000 de oameni ne-au urmărit zilnic campania pe canalele de social media.

Campania POŢI ŞI TU!

În data de 15 august 2009, la Râşnov, în încheierea taberei de vară anuală organizată de Little People, Clubul Temerarii a iniţiat o campanie de conştientizare denumită “Poţi Şi Tu!”. Adolescenţii care au învins cancerul, au vizitat fiecare secţie onco-pediatrică din România, încurajând tinerii care încă sunt sub tratament prin informaţii, trucuri, sfaturi.

Prin intermediul programului „Poţi Şi Tu”, în anul 2009, membrii clubului au vizitat toate unităţile de tratament pediatric din zonele rurale ale ţării, oferind susţinere de la egal la egal pacienţilor curenţi, împărtăşind o rază de speranţă, încurajare şi voinţa de a trăi şi învinge. Prin intermediul campaniei “Poţi Și Tu!”, Temerarii au dorit să câstige atenţia a două publicuri țintă: copiii și adolescenții care se află sub tratament și care au nevoie de încurajare, inspiraţie și sprijin în lupta lor, respectiv publicul larg care să conștientizeze că depistat la timp, cancerul la copil poate fi tratat. Prin Campania “Poţi Și Tu!” Temerarii au arătat că nu mai este necesar ca această boală să fie considerată un subiect tabu și că ei sunt dovada clară a faptului că acesta poate fi învinsă! Simbolul campaniei “Poţi Și Tu!” este brăţara galbenă inscripționată cu mesajul ”TEMERARII ştiu că se poate – Poți Și Tu!” și este purtată de zeci de mii de persoane de pe teritoriul României și nu numai.

Prin purtarea acestor brăţări puteţi să vă exprimaţi solidaritatea faţă de cei care luptă împotriva cancerului, manifestând o atitudine pozitivă, de încurajare. Fondurile strânse în urma vânzării brăţărilor vor fi folosite pentru sprijinirea programului de asistenţă a tinerilor pacienţi bolnavi de cancer desfăşurat zilnic de Asociaţia Little People în secţiile oncopediatrice din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Campania Poţi Şi Tu! implementată de tineri pentru tineri devine una dintre cele mai importante voci pentru învingerea cancerului la copii si supravieţuire, în Romania. A început în august 2009, cu angajamentul individual referitor la implicarea fiecăruia în conştientizarea mesajului şi susţinerea tinerilor care sunt încă sub tratament. Campania a culminat cu prezentarea unei expoziţii şi conferinţe de presă alături de cea de a doua editie anuală a Galei de Crăciun, din luna decembrie 2009, la care au participat adolescenţi români supravieţuitori ai cancerului şi tineri din toate colţurile ţării.

Oricine poate sprijini această campanie prin cumpărarea brăţărilor galbene cu inscripţia mesajului temerarilor. Toţi banii strânşi din aceste acţiuni şi din alte campanii demarate de Clubul Temerarii sunt adunaţi într-un cont separat şi utilizarea lor este decisă exclusiv de către Temerari. De exemplu, au fost renovate camere de joacă și terapie în spital, sunt susținuți financiar tinerii Temerari care recidivează, sunt investiți bani în continuarea campaniilor și evenimentelor Temerarii, sunt oferiți bani, la cererea medicului, pentru anumite proceduri medicale costisitoare (precum montarea cateterelor) etc. Toate aceste decizii sunt luate anual, în cadrul Adunării Generale a Temerarilor, întâlnire ce are loc în cadrul Taberei de Vară organizate de Asociaţia Little People.