AM DAT STARTUL CAMPANIEI ZILELE BANDANEI 2015! - Asociația Little People

AM DAT STARTUL CAMPANIEI ZILELE BANDANEI 2015!

3 1

 

Asociația Little People a pregătit pentru al doilea an consecutiv campania de conștientizare ,,Zilele Bandanei”, care se va desfășura în perioada 4-15 februarie și care va marca, 2 zile importante în calendarul mondial și anume Ziua Mondială de Luptă Împotriva cancerului (4 februarie) și Ziua Internațională a Copilului cu Cancer(15 februarie). În acest an pe toată perioada campaniei, vom organiza o serie de acțiuni și evenimente la nivel național cu scopul de a invita publicul larg să își exprime solidaritatea față de cei care trec prin experiența luptei impotriva cancerului, prin purtarea unei bandane.

Inițiativa este un îndemn la acțiune și solidaritate: ,,Port bandana, pentru că îmi pasă!”. Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Purtată pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: ,,Nu e rușinos să purtați bandana, suntem alături de voi!”

Bandanele special pregătite pot fi comandate în schimbul unei donații simbolice de 10 lei, pe pagina de Facebook Asociația Little People România sau la oana@thelittlepeople.ro.

Totodată, cei care doresc să fie solidari cauzei, pot trimite fotografii purtând propriile bandane, la adresa de email menționată sau pot posta direct pe pagina social media a asociației. Așteptăm fotografii din toate colțurile lumii. Invitația de a purta bandana va fi transmisă și unui număr considerabil de personalități publice, vedete, bloggeri, formatori de opinie, tineri supraviețuitori de cancer. Prima ediție a campaniei, din 2014, s-a desfășurat cu implicarea activă a mai mult de zece mii de oameni.

În 4-15 februarie vom încerca să fim în mijlocul publicului larg, în malluri, școli, grădinițe, facultăți, pe secțiile de oncopediatrie din întreaga țară. De asemenea, acțiunile propuse se înscriu în seria de evenimente și întâlniri strategice, organizate la nivel european cu ocazia acestei zile. Din anul 2011, SIOPE – The European Society of Paediatric Oncology (Societatea Europeană de Oncologie Pediatrică) celebrează Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului și organizează campanii de conștientizare în Parlamentul European cu scopul de a atrage atenția asupra celor mai importante nevoi și provocări ale copiilor și famiiile acestora, care se confruntă cu cancerul.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment si despre activitatea Asociației Little People România vă rugăm contactați: Oana Rusu, e-mail: oana@thelittlepeople.ro,  tel: 0743 773 843.

 

 


Doneaza 2 euro