Citim povești copiilor bolnavi de cancer - un proiect de voluntariat alături de angajații Vodafone România - Asociația Little People

Citim povești copiilor bolnavi de cancer – un proiect de voluntariat alături de angajații Vodafone România

Untitled design 7
Proiect de voluntariat Citim povesti copiilor bolnavi de cancer IOB Bucuresti2

Poveștile cu super-eroi ne învață că binele învinge întotdeauna, ne învață despre speranță, despre bucuria de a dărui, despre curajul de a trece peste orice încercare. Despre povești este vorba și în acest proiect demarat la inițiativa Fundației Vodafone România, povești în care oameni frumoși au devenit voluntari pentru o zi și au simțit cât de multă bucurie poate să îți ofere experiența de a fi în spital și a ajuta copiii bolnavi de cancer.

Timp de 2 săptămâni, 28 de voluntari din partea Vodafone România, s-au implicat în realizarea unor activități speciale împreună cu copiii și adolescenții bolnavi de cancer internați în 5 din cele 9 secții de oncopediatrie în care Asociația Little People România își desfășoară zilnic activitatea. Cu ajutorul poveștilor, voluntarii Vodafone au pornit într-o călătorie de cunoaștere a universului special, plin de provocări și lecții de viață, al copiilor bolnavi.

„Am perceput experiența ca pe un privilegiu, niște copii scumpi și dragi și-au pus sufletul și încercarea prin care trec pe tavă și ne-au lăsat să simțim puțin din suferința lor pentru a ne aduce aminte ce e cu adevărat important în viață. În schimb, nu suferința a fost cea care m-a surprins, ci curajul lor, bunul lor spirit și un grad senzațional de optimism și speranță într-un bine. Am auzit de mult ori cuvintele „să vezi câte am de făcut după ce ies de aici” și cred că vor avea multe de făcut și sper, că le vor face pe toate…cert este, că încercările acestea ale vieții i-au schimbat, i-au făcut mai prezenți, i-au făcut mai puternici și i-au făcut mai maturi. Cei de la Little People fac toate acestea posibil și cred că merită niște laude serioase. Mulțumesc.” (A. R., voluntar din partea Vodafone România participant la activitatea desfășurată în cadrul secției de oncopediatrie din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie).

“Este normal să facem bine!” e mai mult decât un slogan lansat de cei de la Fundația Vodafone România. Este un model de a face lucrurile atât pentru ei, cât și pentru noi. Vă mulțumim pentru că de-a lungul timpul ați crezut în programele Little People și împreună am reușit să aducem binele în viața copiilor bolnavi de cancer. Mulțumim tuturor angajaților Vodafone care s-au implicat în acest proiect. Copiii vă așteaptă și cu următoarea ocazie.


Doneaza 2 euro