Părinţi 2 - Asociația Little People

Părinţi 2

Ne bucurăm foarte mult să putem veni în ajutorul părinţilor, care sunt prezenți zilnic alături de copii în spitale pe perioada tratamentelor îndelungate. Prin activităţile desfăşurate, îi ajutăm pe aceștia să treacă mai uşor peste zilele lungi din spital și prin experiența dificilă. Puteţi afla mai multe despre acest subiect aici.

Sunt cea mai recunoscătoare pentru zilele de sâmbătă şi duminică în care veniţi aici. Atunci trece cel mai greu timpul pentru copiii noştri.

(mama lui E.B, 14 ani)

Activităţile pe care le desfăşuraţi îl ajută pe băiatul meu să accepte să mănance şi să se hidrateze, şi să înţeleagă cât de important este tratamentul.

(mama lui C.R, 17 ani)

Nu ştim cum să le explicăm de ce îi ducem de mânuţă la sala de tratament, nu mai ştim cum să le zicem că tratamentul îi face bine. Dar voi, prin programele pe care le desfăşuraţi şi în special activităţile despre procedurile medicale sau corpul uman, reuşiţi să atingeţi subiecte pe care nouă ne este frică să le deschidem. Nu ştiu cum să îi spun copilului meu de ce îi cade părul sau de ce nu se simte bine. Vă mulţumesc că sunteţi aici şi îl ajutaţi!

(mama lui R.G, 12 ani)

Daca aţi şti cum vă aşteaptă în fiecare zi! Noi tocmai ne-am mutat de pe secţia din Timişoara în Bucureşti şi a însemnat mult să vă găsim şi aici. Copilul meu ştia despre Leul Curajos, îi cunoştea pe voluntari şi se bucura de fiecare activitate. Este o uşurare să vă găsim în fiecare spital.

(mama lui V.E, 11 ani)

Doar datorită vouă băiatul meu acceptă să se întoarcă la o nouă cură!

(S.O, mama unui pacient)

Băiatul meu de 15 ani, bolnav, era tare deprimat când i-a fost pus diagnosticul. Suferea nu numai de boală, dar și de o obsesie: ,,de ce tocmai eu m-am îmbolnavit?” Această obsesie a fost înlăturată pas cu pas alături de voluntari care l-au antrenat în jocuri, discuții și diferite activități ce l-au făcut să uite de durere. Suntem bine și mulțumim lui Dumnezeu că există acești minunați voluntari care zilnic ne vizitează și antrenează în activități educative!

(S.F, mama unui pacient)

Pentru copilul meu beneficiile pe care le primește în urma activităților pe care le lucrează alături de voluntari sunt foarte mari, deoarece eu ca părinte în această periaodă cred că din cauza stresului neglijez acest lucru. Aceste activități o fac să uite de boala pe care o are, o fac să se gândească spre viitor foarte pozitiv și o ajută să zâmbească și să se bucure de viață, iar tratamentul să i se pară mai ușor. Activitățile sunt foarte diferite, distractive, cu diferite tematici alese foarte inteligent.

(S.E, mama unui pacient)

Activitățile pregătite pentru copiii sunt din ce în ce mai interesante și creative. Vă mulțumim că pregătiți cu atâta conștiinciozitate aceste activități. Copiii de abia așteaptă!

(mama lui David, 12 ani)

Ora preferată a băiatului meu este ora 3. Azi i-a înnebunit pe ceilalți copiii din salon cu întrebările de genul „Cand vin fetele in galben?”, „Mai aduc și leul curajos?”. De abia așteaptă! Orele sunt numărate până când veniți voi aici!

(mama lui Nicuşor, 10 ani)

Pe fiica mea o ajută ca voi să veniți în timpul weekendului, pentru că atunci trece cel mai greu timpul! Vă sunt foarte recunoscătoare!

(mama Andreei 15 ani)

E foarte important pentru noi, părinții, că aveți răbdare cu copiii noștri și ei uită de durerea pe care o simt. E fascinant cum puteți să vă îndepărtați de probleme și să vă implicați în activitatea cu copiii.

(mama lui Vali, 7 ani)

Pe copilul meu, activitățile pregătite de dumneavoastră l-au ajutat la socializare. Fiind un copil cu sindrom down cu spectru autist e importantă comunicarea cu el și cu ceilalți pentru a-l scoate din izolare. Orice activitate la nivelul lui de percepție este binevenită!

(mama lui B.B, 7 ani)

Am venit la voi ca să vorbesc doarece nu știu cum să îi spun copilului meu că este bolnav! Am văzut atâția copii care au încredere și sigur veți găsi o metodă prin care să îl ajutați și pe băiatul meu să accepte boala. Eu ca mamă sunt depășită.

(mama unui băieţel de 11 ani, recent diagnosticat cu leucemie)

Activitățile desfășurate de echipa de voluntari l-au făcut să treacă mai ușor peste perioada tratamentului. În plus activitățile desfășurate, îi dezvoltă imaginația și îndemânarea!