INVITAȚIE LA ADVOCACY MASTERCLASS ÎNTRE 04 - 05 AUGUST, CLUJ-NAPOCA - Asociația Little People

INVITAȚIE LA ADVOCACY MASTERCLASS ÎNTRE 04 – 05 AUGUST, CLUJ-NAPOCA

advocacy maserclass afis a1d

 

140 de tineri supraviețuitori de cancer din România și 10 țări europene se reunesc în cadrul Întâlnirii de vară a Tinerilor supraviețuitori de cancer, între 02-06 august în Cluj-Napoca, eveniment organizat de Asociația Little People România, în cadrul căreia va avea loc Adunarea Generală pentru Tinerii Români Supraviețuitori de Cancer precum și Advocacy Masterclass.

Asociația Little People și Youth Cancer Europe vor găzdui în perioada 04 – 05 august  Advocacy Masterclass pentru a sprijini inițiative naționale și internaționale ale tinerilor bolnavi și supraviețuitori, pentru a discuta exemple existente și construi pe fundația experienței acumulate precum și a bunelor practici din domeniu, pentru a prilejui oportunități pentru acești tineri de a forma legături și deprinde practici necesare.

Începând cu 2014, Asociația Little People România adițional activității inovatoare în formarea de comunități pentru tineri supraviețuitori de cancer oferă oportunități pentru alte organizații și tineri europeni de a crește și a se dezvolta. Fondată de Little People, Youth Cancer Europe este o rețea europeană tânâră cu parteneri din 15 țări europene.

Printre prioritățile identificate, pe agenda rețelei Youth Cancer Europe putem găsi subiecte legate de 1. Tratamente corespunzătoare vârstei și accesibile în Europa 2. Îngrijire pe termen lung și calitatea vieții 3. Reprezentare politică și juridică a tinerilor cu cancer.

Scopul Advocacy Masterclass este ca tinerii supraviețuitori să aibă o contribuție importantă și să devină actori importanți la acest nivel, astfel aceștia învață să-și dezvolte capacitatea în reprezentare, formarea de rețele și practici de lobby precum și să deprindă aptitudini în adovcacy. Numai astfel pot fi capabili să-și negocieze drepturile și interesele cu autorități publice, legislatori și asociații profesionale.

Fotografii și mărturii ale tinerilor supraviețuitori participanți la Advocacy Masterclass vor fi postate zilnic pe pagina de Facebook a Asociației Little People România https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Doneaza 2 euro