MESAJ DIN PARTEA ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE A ROMÂNIEI - Asociația Little People

MESAJ DIN PARTEA ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE A ROMÂNIEI

Primul Seminar Național privind Efecte pe Termen Lung ale Tratamentului Oncologic adresat tinerilor pacienți, eveniment care a reunit peste 200 de tineri supraviețuitori de cancer din România, Republica Moldova, Serbia, Macedonia, Republica Cehă și Irlanda, a fost onorat cu prezența doamnei doctor Diana Păun, Consilier Prezidențial pe probleme de Sănătate Publică, care a transmis un mesaj de recunoaștere a eforturilor extraordinare depuse de Asociația Little People și Comunitatea Temerarii pentru a pune bazele, pe parcursul anilor, unei mari familii de învingători și transmite un mesaj social comun – Există viață după cancer!

Deoarece știm că împreună suntem mai puternici și putem produce o schimbare de fond, ne dorim să putem continua acest parteneriat și în evenimente viitoare.

Temerarii – Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer vă mulțumește!

„Stimaţi organizatori,

Dragi participanţi,

Vă mulţumesc pentru invitaţia adresată Administraţiei Prezidenţiale de a participa la lucrările Primului Seminar Naţional despre Efectele pe Termen Lung ale Tratamentului Oncologic la Tineri Supravieţuitori de Cancer şi la Gala Anuală de Crăciun, evenimente de excepţie în peisajul medical românesc.

Mesajul de astăzi este adresat în egală măsură specialiştilor prezenţi la manifestare cât şi pacienţilor care lupta cu o patologie frecventă şi gravă.

Vreau să felicit cu această ocazie organizaţia Temerarii – Comunitatea Naţională a Tinerilor Români Supravieţuitori de Cancer şi Asociaţia Little People pentru  munca de pionierat pe care au realizat-o în ţara noastră, în slujba pacienţilor care au nevoie de îngrijire şi consiliere.

Spun toate acestea în calitate de medic, de practician cu experienţă în sistemul medical românesc, de om care înţelege toate resorturile suferinţei pacienţilor şi valoarea reală a muncii depuse pentru a asigura calitatea vieţii acestora. Vă asigur, aşadar, de întreaga mea apreciere şi vreau să subliniez faptul că sper din toată inima să auzim despre tot mai multe astfel de exemple de bune iniţiative în sistemul de sănătate şi în comunitate. Toţi cei prezenţi aici cunosc şi apreciază eforturile în slujba unei cauze nobile, cauză care înseamnă în primul rând demnitate umană şi calitatea vieţii fiecărui pacient.

În mod egal, ca medic şi om al sistemului medical, privesc munca dumneavoastră prin prisma politicilor publice, a provocărilor multiple şi extrem de dificile cu care este asociat sistemul de sănătate din România – de la aspectele legislative, la cele financiare şi până la hăţişul birocratic cu care se confruntă toate exemplele de bune practici din ţară noastră. În acest context, includerea într-un cadru strategic naţional este doar primul pas. Sunt un om realist şi pragmatic. Sunt multe etape de parcurs, iar perseverenţa contează cel puţin la fel de mult ca resursele materiale.

Reuşita acestui seminar este pentru mine o garanţie că puteţi fi pentru instituţiile medicale, un model de responsabilitate faţă de pacient, un garant al protecţiei vieţii cetăţeanului. Şi, de ce nu, o sursă de inspiraţie pentru întreagă comunitate medicală românească şi pentru tinerii medici care se confruntă azi cu mult prea multe provocări în încercarea de a-şi îngriji pacienţii cu profesionalism şi cu suflet.

Vă felicit pentru iniţiativa organizării acestor evenimente amploare într-un domeniu de interes medical şi uman şi vă urez mult succes în demersul dumneavoastră cu certitudinea că roadele eforturilor comune se vor reflecta atât în plan instituţional cât şi în viaţa pacienţilor.”

Dr. Diana Păun

Consilier de Stat pe probleme de Sănătate publică

Administraţia Prezidenţială


Doneaza 2 euro