NE PLACE SĂ LUCRĂM CU MATERIALE DE CALITATE. EI MERITĂ TOT CEEA CE E MAI BUN. - Asociația Little People

NE PLACE SĂ LUCRĂM CU MATERIALE DE CALITATE. EI MERITĂ TOT CEEA CE E MAI BUN.

2014 05 22 5619 2

 

Suntem foarte încântaţi deoarece în aceste săptămâni, prin intermediul proiectelor în care suntem implicaţi și primim finanțare, am reuşit să cumpărăm o serie de cărţi, enciclopedii şi materiale creative de calitate. Este foarte important pentru copiii bolnavi din secţiile de oncopediatrie să aibă acces la resurse moderne, adecvate vârstei, astfel încât să poată ţine pasul cu progresul şcolar făcut de colegii lor din afara spitalului. Astfel de materiale sunt folosite atât în activităţile din cadrul programului „Fun School” (Şcoala mea în spital), care se desfăşoară cu precădere în secțiile de oncopediatrie a celor 2 institute din țară la Cluj-Napoca şi Bucureşti cât şi în activităţi similare preluate de restul centrelor în care ne desfășurăm activitatatea. Asociaţia Little People doreşte să-i ajute în acest mod pe micuţii pacienţi să înveţe lucruri noi şi interesante, să acumuleze cunoştinţe şi pe perioada spitalizării, să fie curioși și pasionați de diferite domenii. Astfel, după finalizarea tratamentului, reintegrarea în societate şi în viaţa şcolară va fi mult mai uşoară.

Dorim să mulţumim tuturor sponsorilor şi persoanelor care se implică activ în proiectele noastre. Zâmbetele copiilor la vederea acestor minunăţii sunt nepreţuite.

Fotografiile de mai jos sunt trimise de colega noastră Elena Cazacu, specialist în Iaşi, care momentan se ocupă de un proiect extrem de frumos: reprezentaţii de teatru de păpuşi pentru copiii din şcoli şi grădiniţe. Cu ajutorul personajelor construite de Asociaţia Little People, Elena împreună cu voluntarii, i-au ajutat pe cei mici să înţeleagă mai bine ce se întâmplă atunci când trebuie să mergi la spital şi de ce unii dintre colegii lor lipsesc mai mult de la şcoală din cauza tratamentului. Scopul acestui proiect este de a promova toleranţa în rândul copiilor şi de a le face copiilor bolnavi de cancer mai uşoară reintegrarea şcoalară. Mulţumim Fundaţia Comunitară Iaşi pentru oportunitatea de a implementa acest proiect minunat.

 

 


Doneaza 2 euro