ROMÂNIA SPRIJINĂ LUPTA ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA COPIL DONÂND PĂR - Asociația Little People

ROMÂNIA SPRIJINĂ LUPTA ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA COPIL DONÂND PĂR

dpc 0

 

”Am inițiat conceptul DPC în România cu ideea că vom aduce o schimbare. Fiind primul proiect de acest tip din țară am fost încântată de amploarea pe care a căpătat-o într-un timp atât de scurt. Însă adevărata mulțumire a fost atunci când am reușit să ofer personal o perucă unei fetițe bolnave. Acela a fost momentul în care am conștientizat ce impact are acest proiect asupra copiilor din secția de oncopediatrie. Vom continua desfășurarea acestui proiect pe o perioadă cât mai mare de timp. Scopul nostru final este de a face fericiți cât mai mulți copilași bolnavi.” (Ioana-Maria Andrioaie, fondator DPC).

DPC, un concept nou în România, îşi propune confecționarea de peruci din păr natural pentru toate fetițele și adolescentele bolnave de cancer, internate în secții de oncopediatrie din țară, care și-au pierdut părul în urma tratamentului. Proiectul a fost demarat în urmă cu aproape un an, având susținerea Societății Studenților Mediciniști Iași.

Inițiativa a pornit de la dorința Ioanei de a aduce o schimbare și a continuat prin implicarea a sute de oameni frumoși care și-au donat părul pentru confecționarea perucilor. În etapa de colectare a părului, finalizată pe data de 1 ianuarie 2016, au fost trimise peste 2000 de codițe la nivel național. Peste 2000 de oameni care și-au tăiat părul fără ezitare doar pentru a susține lupta împotriva cancerului la copil și pentru a arăta solidaritate și respect față de cei care înfruntă acestă boală. Printre ei, am fost emoționați să descoperim că membrii ai clubului Temerarii, comunitatea tinerilor supraviețuitori de cancer din România sau voluntari Little People, s-au alăturat acestei acțiuni. Ei știu cum este să nu ai păr. Au trăit această experiență în calitate de tineri supraviețuitori de cancer sau văd zi de zi, în activitățile terapeutice pe care le desfășoară în spital, în calitate de voluntari Little People, copiii fără păr.

Căderea părului afectează emoțional copiii de toate vârstele. Nu este rușinos să nu ai păr, însă experiența bolii poate fi trăită mai ușor atunci când ai o perucă. Asociația Little People România a devenit partener în acest proiect pentru a facilita dăruirea acestor peruci către fetițele și adolecentele aflate în tratament activ. De fiecare dată, ne asigurăm că distribuirea este realizată obiectiv și imparțial, în așa fel încât fetița sau adolescenta care are cea mai mare nevoie de o perucă, să beneficieze de ea.

Un număr total de 30 de peruci au fost confecționate până acum, peruci care au fost sau urmează să fie dăruite fetițelor bolnave de cancer intenate în cele 8 secții de ocopediatrie în care Asociația Little People își desfășoară zilnic activitatea. Proiectul este ambițios, iar reprezentanții DPC ne asigură că vor continua confecționarea de peruci din păr natural pentru copiii bolnavi de cancer, în măsura în care vor avea fondurile necesare. Dorința lor, dar și a noastră, este ca fiecare fetiță sau adolescentă care înfruntă această boală și urmează un tratament activ, să beneficieze de o perucă.

Mulțumim studenților mediciniști din Iași, reprezentanților și voluntarilor DPC de la nivel național, specialiștilor și voluntarilor Little People și tuturor oamenilor cu suflet mare care și-au donat părul susținând această campanie! Împreună putem face o diferență și să arătăm că ne pasă!

 

 

1 thought on “ROMÂNIA SPRIJINĂ LUPTA ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA COPIL DONÂND PĂR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Doneaza 2 euro