CAMERA DE JOACĂ A INSTITUTULUI ONCOLOGIC CLUJ A FOST RENOVATĂ - Asociația Little People

CAMERA DE JOACĂ A INSTITUTULUI ONCOLOGIC CLUJ A FOST RENOVATĂ

camera_de_joaca_cluj_0
camera de joaca cluj 0

 

 

Pe 15 ianuarie 2014, la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, a avut loc inaugurarea uneia din cele mai performante și moderne camere de joacă și terapie din România, renovate în totalitate de Asociaţia Little People România.

Adițional programelor de suport psihosociale, Asociația Little People a  investit  până în prezent în crearea, renovarea și dotarea a 4 camere de joacă și terapie în țară, în cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași, Spitalul de Urgență pentru Copii M.S. Curie București și Institutul Oncologic Prof. Dr. Al. Trestioreanu Bucuresti, cea din Cluj-Napoca fiind cea mai recentă.

Renovarea camerei de joacă și terapie a fost făcută având în vedere nevoile copiilor și adolescenților care trec prin această experiență grea precum și standardele europene existente. Astfel, începând de azi, pacienții se vor bucura de o cameră realizată folosind materiale specifice pentru mediul de spital, de facilități precum încălzire prin pardoseală, mobilier și aparatură electronică moderne, gadget-uri indispensabile tinerilor astăzi, de spații de lucru în care vor putea fi realizate activități zilnice parte din programele de intervenție ,,Fun School” și ,,Nu Mi-e Frică!”, spații de relaxare și destindere, jocuri interactive și educaționale, cărți.

“Am fost extrem de încântaţi să vedem reacţiile pacienţilor în momentul în care au reuşit în sfârşit să descopere toate jocurile şi materialele creative pe care le-am cumpărat cu drag special pentru ei. O componentă nouă în amenajarea acestui spaţiu o reprezintă separarea spaţiului pentru adolescenţi. Astfel, pentru prima dată în România, separat de spațiul renovat de joacă al copiilor, spitalul va beneficia și un spațiu dedicat și creat special pentru adolescenți, unde aceștia se vor putea simți în control, unde se vor bucura de intimitate, vor putea ține legătura cu ceilalți tineri de vârsta lor având sisteme de suport corespunzătoare și unde vor avea posibilitatea de a simți că dețin acel spațiu care oferă sentimentul de ,,acasă”- foarte important mai ales pacienților spitalizați pe perioade lungi, nedeterminate”– a declarat Katie Rizvi, fondatoarea asociaţiei.

Renovarea camerei de joacă și terapie a fost posibilă cu sprijinul sponsorilor precum Hipermarket Cora Cluj și clienții săi care au facut donații în cadrul campaniei “Dăruiește dorințe împlinite” 2013, Trelleborg Automotive, Pro Atrium Cluj, prietenilor și susținătorilor Asociaţiei Little People.

 

Şi de această dată am putut conta pe ajutorul jurnaliştilor care au dat vestea mai departe:

www.stirileprotv.ro

www.agerpres.ro

www.smark.ro

www.prwave.ro

www.stiriong.ro

www.blogunteer.ro

www.galasocietatiicivile.ro

www.csrmedia.ro

www.romaniapozitiva.ro

www.comunicatemedicale.ro

www.imparte.ro

www.hotnews.re

www.sanatatebuzoiana.ro

www.monitorulcj.ro

www.cotodiantr.ro

www.voceatrasilvaniei.ro

www.oradecluj.oradestiri.ro

www.presadambovita.antenadambovita.ro

 

 


Doneaza 2 euro