PREMIUL I LA GALA SOCIETĂȚII CIVILE - Asociația Little People

PREMIUL I LA GALA SOCIETĂȚII CIVILE

img 4061 1024x832 1
img 4061 1024x832 1

 

Proiectul ”Voluntari în slujba copiilor bolnavi de cancer din România” al Asociației Little People România a câștigat premiul I la secțiunea Proiecte și campanii de voluntariat în cadrul Galei Societății Civile organizată luni, 6 iunie.

167 de voluntari ai Asociației Little People au făcut parte în 2015 dintr-un program de suport al pacienților, arătând fiecărui pacient bolnav de cancer din România, că experiența luptei împotriva cancerului nu e un sfârșit de drum. Diagnosticarea unui copil cu cancer reprezintă un moment care marchează dinamica întregii familii întrucât efectele bolii se resfrang asupra aparținătorilor. Acest lucru are consecințe negative asupra stării de sănătate fizice și psihice, îngreunând foarte mult procesul vindecării. Activitățile voluntarilor sunt desfășurate sub supravegherea unui coordonator specialist și urmăresc obiective terapeutice specifice care preiau tehnici din terapia prin artă, dramaterapie, terapia emoțională și sunt adaptate la nevoile pacientului oncopediatric. Pentru programele de suport din cele 8 centre, au fost încheiate colaborări cu facultăți locale, majoritatea voluntarilor fiind studenți și absolvenți de psihologie sau științe asociate. Voluntarii trec printr-un proces riguros de selecție, iar apoi au oportunitatea de a participa la traininguri specifice, supervizare, schimburi de experiență în alte secții de onco-pediatrie din țara și la 2 întâlniri anuale naționale care cuprind workshopuri de specialitate pe tema psiho-oncologiei pediatrice, prezentări ale unor statistici bazate pe muncă și experiență clinică și a unor intervenții din literatură internațională din domeniu. Consecvența și profesionalismul cu care sunt desfășurate activitățile au adus recunoaștere în fața doctorilor oncopediatri din România care consideră serviciile indispensabile și complementare actului medical. Noutatea anului 2015 a fost extinderea serviciilor în Tg.Mureș, la cererea doctorilor oncologi. 1925 de pacienți din întreaga țară au beneficiat de activitățile pregătite de voluntarii asociației Little People.

Împărtășim acest premiu cu fiecare voluntar Little People din Romănia! Suntem recunoscători pentru fiecare dintre ei și știm că fiecare intervenție, zâmbet, moment în care transmit speranța contează! Sărbătorim cu voi! Vă mulțumim că ne susțineți!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Doneaza 2 euro