Cursa împotriva cancerului la Timotion VII - Asociația Little People

Cursa împotriva cancerului la Timotion VII

Fără să stăm pe gânduri, putem spune că pandemia a schimbat, cum s-ar spune, regulile jocului. Au fost multe schimbări pe care a trebuit să le acceptăm, tocmai pentru a-i proteja pe micii eroi din spitale. Din păcate, accesul la camera de joacă a fost restricționat, pacienții nu au mai putut participa la activități de grup, iar astfel salonul a devenit spațiul universal, intervențiile individuale fiind singura modalitate prin care am putut oferi în continuare sprijin psihologic. 

Știm cât de importantă este prezența specialiștilor pe perioada tratamentului, știm cât de necesar este suportul pe care acești copii curajoși îl primesc și știm ce binecuvântare este pentru părinții greu încercați fiecare nou zâmbet pe care îl văd pe chipurile copiilor.

Cunoașteți deja poveștile frumoase ce se creează între pacienți și Leul Curajos. Tocmai de aceea ne-am dorit să creăm o nouă metodă prin care să îl aducem pe acesta mai aproape de copiii aflați în izolare.

Așa a luat naștere „Cartea de activități cu Leul Curajos”, o serie de cărți ce conține o colecție de activități ce contribuie la îmbunătățirea calității vieții acestor copii izolați în spital și afectați emoțional de experiența bolii.

Unknown

Acest instrument terapeutic a fost special gândit și creat cu multă grijă pentru ei, astfel încât la fiecare pagină, micuții să poată descoperi mai multe despre ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos, să se poată familiariza cu spitalul și cu procedurile medicale și într-un final, să se simtă încurajați să își exprime emoțiile asociate bolii, găsind modalități în care pot contribui la procesul de vindecare.

Nu am fi reușit să concepem un așa proiect de suflet fără a primi ajutor de la niște prieteni tare speciali. Îi cunoașteți deja, căci v-am povestit despre comunitatea lor minunată de nenumărate ori. 

Este vorba despre prietenii noștri de la Timotion și despre comunitatea din Timișoara care nu încetează să ne surprindă cu tot ajutorul care ni-l oferă neîncetat. 

Datorită lor, primele trei ediții ale cărții de activități, cele de care pacienții s-au bucurat în lunile octombrie, noiembrie și decembrie, au putut fi realizate, iar astfel copiii l-au putut însoți pe Leul Curajos în minunatele sale aventuri.

FotoJet

Mulțumim Timotion, mulțumim oameni faini cu suflet mare, mulțumim pentru că ne ajutați să oferim curaj micuților din spitale! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Doneaza 2 euro