AM SĂRBĂTORIT ZILELE BANDANEI - Asociația Little People

AM SĂRBĂTORIT ZILELE BANDANEI

Cei care ne urmăresc pe Facebook probabil ştiu deja despre această campanie. Am avut parte de o perioadă plină de evenimente frumoase şi de oameni şi mai frumoşi care ne-au fost alături pentru a marca două evenimente importante: Ziua Internaţională Împotriva Cancerului (4 februarie) şi Ziua Internaţională Împotriva Cancerului la Copil (15 februarie). Ideea campaniei s-a născut undeva pe la ora 01.00 noaptea, în cadrul unei sesiuni de brainstorming cu toţi coordonatorii locali. Ne gândeam cu emoţie şi cu entuziasm dacă lumea va reacţiona pozitiv şi se va alătura campaniei. Privind înapoi, ne-am dat seama că cel mai important lucru este să pui suflet, să crezi în ceea ce faci şi să ai alături de tine o echipă frumoasă. Am decis să dăm startul campaniei şi să încurajăm oamenii să poarte bandane pentru a-şi arăta sprijinul faţă de cei care îşi pierd părul în timpul tratamentului citostatic. Am venit şi cu un design special cu logo-ul Temerarilor (tinerii care fac parte din comunitatea supraviețuitorilor români de cancer la copil) și cel al asociației şi am avut o serie de campanii în mall-uri din toată țara (Cluj, Iași, Timișoara și București) unde oamenii au putut să primescă o bandană în schimbul unei donaţii simbolice. Pe toată perioada campaniei, am încurajat oamenii să poarte propria bandană chiar dacă este pe cap, la mână, la gât…important era să le arătăm celor care se luptă cu cancerul, faptul că suntem alături de ei.

Cu această ocazie vrem să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în campanie. Am fost copleşiţi de sprijinul acordat şi de pozele şi mesajele care au venit din toate colţurile lumii. Cu toate că, oficial campania s-a terminat pe data de 15 februarie, încă mai primim poze şi feedback pe Facebook. Ceea ce nu poate decât să ne bucure şi vrem să vă mulţumim din suflet pentru sprijinul acordat.

Pentru a promova campania, am avut norocul să lucrăm cu nişte oameni foarte speciali. Şedinţa foto a fost realizată de Florina şi Ami Aştilean, două profesioniste şi prietene dragi ale Asociaţiei Little People.  Le mulţumim şi fotomodelelor Cristina Oltean, Ştefania Cuibuş, Ramona Gudea, Raluca Moş și make-up artistului Flavia Silaghi şi lui George Cozma (hairstylist) pentru timpul dedicat, companiei Daisler PrintHouse pentru design-ul posterelor şi Verla Cluj pentru imprimarea lor.

Un alt eveniment important a avut loc în data de 18 februarie în clădirea Parlamentului. Am organizat o expoziţie de fotografii – „Copiii ne învaţă despre speranţă” – în cadrul căreia, principalele vedete au fost micuţii pacienţi de la două secţii oncopediatrice din Bucureşti (Institutul Oncologic Prof. Dr. ,,Alexandru Trestioreanu” şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Marie S. Curie”). Andi Catu a creat bandane personalizate şi inspirate din desenele copiilor pentru această şedinţă foto. MediaLab (Ciprian Gheorghe, Andrei Cojan și Larisa Stîngă) au realizat fotografiile, iar Ami Aștilean are meritul pentru design și concept.

Nu în ultimul rând trebuie să le mulţumim coordonatorilor şi voluntarilor pentru implicarea în această campanie. Ne mândrim cu o echipă frumoasă şi cu prieteni care ne sunt mereu aproape la nevoie!

Mai jos găsiţi poveştile bandanelor personalizate scrise de Andi Catu.

Sunt un leu curajos

“Să fii curajos nu înseamnă să nu îți fie frică, ci frică fiindu-ți, să mergi mai departe. Când duci o luptă, poți să și pierzi, însă dacă nu lupți, înseamnă că ai pierdut deja. Leul Curajos este acolo ca să ne amintească, oricât de mici am fi, că avem în noi forța de a învinge orice obstacol”.

Sunt o prințesă vitează

“Fetița era bolnavă și atunci a venit o prințesă și i-a dăruit o amuletă cu o inimă mare. Și atunci au venit fluturașii care aveau puterea de a o duce acasă”. – Povestea adevărată a unei prințese viteze de la Institutul Fundeni.

Copacul vieții

“Acesta sunt eu, între cer și pământ, cu toate visele pe care nu le-am avut, cu toate gândurile pe care nu le-am gândit, cu toate lucrurile incredibile pe care nu le-am trăit încă. Acesta sunt eu aici și acum, cu fruntea sprijinită de Dumnezeu și cu picioarele adânc înfipte în pământul care îmi dă energie”.

Inima înaripată

“Aceasta este povestea mea despre dragostea și acceptarea de sine. Visez la ziua în care inima meava fi liberă de orice frică, pregătită să îmbrățișeze tot ce mi se oferă fără regrete, doar cu speranță”.


Doneaza 2 euro