Galbenul este culoarea curajului - Asociația Little People

Galbenul este culoarea curajului

Untitled design 7

România poartă galben în semn de solidaritate față de cei care luptă împotriva cancerului

Luna octombrie este destinată acțiunilor de implicare a comunității în susținerea luptei împotriva cancerului, iar în 2 octombrie, de ,,Ziua Galbenă Asociația Little People România invită publicul larg să poarte galben în semn de solidaritate și respect față de cei afectați de cancer.  Galben este culoarea noastră, a celor care credem în puterea victoriei asupra cancerului.

,,O dată etichetat ca bolnav de cancer, tinzi să te retragi din mediile cu oameni sănătoşi. Sau cel puţin eu aşa am simţit. Nu aveam păr. Purtam batic sau perucă. Pielea avea o culoare bolnăvicioasă de la tratament. Mă simţeam o ciudată. Aveam mediul meu cu oamenii  mei care îmi erau suficienţi şi unde puteam să fiu eu însămi. Copiilor din spital le-aş spune să viseze mereu la ziua când vor deveni supraviețuitori – Temerari. Boala asta cu nume urât nu mai e un monstru invincibil cum era văzută în trecut. Acum există tratamente eficiente care, alături de consultanţă psihologică dată zilnic de Asociaţia Little People, pot să-l însănătoşească şi pe cel mai pesimist copilaş. De unde ne luăm curajul? De la Leul Curajos bineînţeles! De cine avem nevoie? De oameni care să știe că există speranță, de oameni care să ne dea curaj! Sorina Tămaș, supraviețuitoare de cancer.

La nivel naţional, o serie de acţiuni dedicate acestei zile sunt pregătite în toate secţiile de oncopediatrie în care desfășurăm zilnic programe pentru pacienți, activități în care galbenul este culoarea care le aminteaște copiilor şi adolescenţilor că există speranţă!

Asociația a pregătit o serie de standuri galbene la nivel național prin care cei care sărbătoresc curajul în fața bolii pot intra în posesia bandanelor, brățărilor, insignelor personalizate și îndrăgitei mascote Leul Curajos.

Mai multe detalii despre standuri puteți găsi pe pagina de Facebook a asociației: https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania/

Cei care nu reușesc să ajungă la standurile pregătite pot sprijini activitatea asociației printr-o donație de 2 euro trimițând un SMS la 8844 cu mesajul CANCER.


Doneaza 2 euro