Summit European pentru tinerii leaderi supravietuitori de cancer - Asociația Little People

Summit European pentru tinerii leaderi supravietuitori de cancer

Untitled design 7

Youth Cancer Europe, entitate înființată de Asociația Little People, a găzduit în această vară Summit-ul European, desfășurat la Centrul European de Tineret al Consiliului Europei de la Budapesta, la care au participat 80 de tineri supraviețuitori de cancer leaderi din 31 de țări, și au adus în discuție 20 de subiecte despre sănătatea digitală, de la competiții de start-up pitch, activități de tip think-thank, îmbunătățirea ghidului conversațional oncologic pentru facilitarea unei comunicari optime, registrele de pacienți, până la asistența medicală transfrontalieră.

Cuvântul introductiv în deschiderea evenimentului a fost susținut de către Katie Rizvi, fondator Youth Cancer Europe, care a prezentat structura și gradul de reprezentabilitate a pacienților în cadrul rețelei, strategia și punctele de acțiune vizate de documentul de poziție White Paper dezbătut în Parlamentul European la începutul anului.

Puteți descoperi un sumar al summit-ului, fotografii și prezentările vorbitorilor. Video-ul evenimentului surprinde cele mai importante momente.

,,A fost interesant să observ cum pacienții și supraviețuitorii prezenți încearcă să înțeleagă și să integreze modele de bune practici cu scopul de a contribui la configurarea de politici de sănătate care să îndeplinească nevoile reale ale pacienților. Întâlnirile din cadrul Youth Cancer Europe mi-au evidențiat interesul referitor la subiectul prezervării fertilității și dorința de a aborda acest subiect în sprijinul actualilor pacienți afectați. Consider că informare corectă și completă referitoare la un subiect atât de delicat este absolut necesară.” a declarat Emanuel Schipor în calitate de membru al Comitetului de Conducere Youth Cancer Europe.

,,Vă mulțumesc din nou pentru invitație, îmi voi aminti întreaga viață despre acest eveniment, a fost uimitor, a fost o mare onoare pentru mine, sunt recunoscătoare că am fost acolo.”- Olesea Saratura, pacient, reprezentant Republica Moldova.

Următoarea etapă fundamentală referitoare la acțiunile Youth Cancer Europe, în afara agendei politice și următorul eveniment în Parlamentul European privind sănătatea transfrontalieră, este găzduirea în 2021 a unei Întâlniri Globale a Tinerilor Bolnavi de Cancer care să abordeze probleme de sănătate mintală ale supraviețuitorilor de cancer.

Mai multe detalii la https://www.youthcancereurope.org


Doneaza 2 euro